Babywise hjälper föräldrar att vara föräldrar

Min första kontakt med Babywise var när min äldsta dotter redan var drygt två månader. Jag hade det mycket besvärligt bland annat med kvällsamningen och var modfälld. Allteftersom jag läste boken fick jag hopp och kände mig förstådd, men jag blev också inspirerad och stärkt att kämpa för amningen. Min man och jag började applicera några av de riktlinjer som boken presenterar och jag läste in mig mer på idéerna. Sakta men säkert blev min dotter mer nöjd på kvällarna, amningen fungerade och blev en källa till glädje, hon sov bättre både på dagen och på natten, tills hon vid 4 månaders ålder sov hela natten. Genom att använda oss av de delar av boken som var relevanta för oss och fokusera på vad vi som familj behövde, blev det en succé! Dotter nummer två fick förmånen att uppleva detta från ca två veckors ålder. Återigen fullständig succé!

Det fina med Babywise är balansgången och sundheten. Riktlinjerna som presenteras är just det – riktlinjer. Det finns en fantastisk balansgång mellan förståelsen av barnets behov och stärkandet av föräldrarnas självförtroende att ta sitt ansvar för barnet.

Min uppfattning är alltså att det i boken finns ett fokus på att hjälpa föräldrar att rätt vara förälder. Råden, tankarna och metoderna i Babywise ger jag vidare till alla som undrar hur vi fått så glada och harmoniska barn, men många har tvekat att köpa boken pga. engelskan. Därför kan jag inte nog uttrycka min glädje över att den nu finns på svenska!

Crista från Örebro

En kommentar till “Babywise hjälper föräldrar att vara föräldrar”

  1. Tahattipstusa skriver:

    vad jag letade efter, tack

Lämna en kommentar