Babywise nu på svenska!

Nu finns äntligen Babywise på svenska. Boken som hjälpt miljontals barn och föräldrar att sova gott hela natten redan från två månaders ålder.

Vi som ger ut Babywise på svenska är själva föräldrar till tvillingar. Det tog ett tag att smälta beskedet vi fick vid första ultraljudet, “det är två där inne” och snart började vi se framför oss år av sömn- löshet. Vänner och familj välkomnade oss in i det dem kallade för “dimman”, något man som småbarnsföräldrar tydligen får räkna med. Eller?

Men så stötte vi på goda nyheter. Några vänner menade att man inte alls behövde räkna med år av sömnlösa nätter. De sa glatt, “vårt barn har sovit hela natten sedan två månaders ålder,” och så berättade de om Babywise. Denna strimma av hopp räckte för oss, vi köpte boken och började läsa, och hoppet växte. Om vi kunde hjälpa våra kommande tvillingar att sova hela natten och komma in i goda rutiner så skulle vi klara utmaningen.

Hur gick det då? Kortfattat kan man säga: “Vi ger ut boken på svenska!” Våra tvillingar, en pojke och en flicka, började sova hela natten efter cirka tio veckor. Vi var lite smått förvånade över hur vi som tvillingföräldrar fick sova åtta timmar i sträck med 2-3 måna- ders bebisar. Nu är våra små älsklingar två år och har fortsatt att sova gott både på dagen och natten. De somnar i sin egen säng och om de vaknar till på natten kan de oftast komma till ro själva.

Någon skulle kalla det tur men vi är övertygade om att Babywise verkligen har hjälpt oss och våra barn. Vi har nu även uppmuntrat flera av våra vänner att tillämpa boken och hitintills har alla sett samma goda resultat, med barn och föräldrar som är glada, till- fredsställda och sover gott.

Inför din läsning så vill vi påminna om att boken är skriven i USA och det kan därför finnas vissa kulturella skillnader och an- taganden jämfört med svenska normer. Detta gör naturligtvis inte principerna i boken mindre effektiva. Vi vill också stryka under att Babywise inte är tänkt att bli en regelbok att leva upp till för nyblivna föräldrar (inga fler ok tack!) utan ett stöd och motivation till föräldraskap byggt på kärlek och sunt förnuft.

Med önskan om en härlig småbarnstid,

Paul och Therese
Livingroom Experience