Köpinformation

Köpvillkor – Livingroom Experience
Följande villkor reglerar förhållandet mellan kund och Livingroom Experience vid försäljning på denna webbplats. Livingroom Experience säljer till privatpersoner, företag, och bibliotek i Sverige och andra länder.

Registrering och personuppgifter
När du genomfört din beställning/registrering innebär det att du samtycker till att dina kontaktuppgifter registreras i vårt kundregister, vilket sedan kommer att användas till såväl fortsatt marknadsföring som eventuell kreditkontroll (vid fakturering), kundstatistik och analys. Dessa uppgifter kommer inte att lämnas ut eller säljas vidare till andra företag eller organisationer. Tyvärr är det så att vi ibland behöver kontrollera nya kunder eftersom obetalda fakturor är ett växande problem.

Köp
En kund måste ha fyllt 18 år för att få handla på www.babywise.se En beställning via internet anses genomförd då du fått en beställningsbekräftelse från oss via e-post. Vi reserverar oss för att en produkt kan vara slutsåld.

Priser
Våra priser är i svenska kronor och inklusive moms, för närvarande 6% på böcker och tidningar och 25% på övriga artiklar. Priset vid köptillfället är det som gäller. Den enda avgift som kommer till är fraktavgiften. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser eller annan felaktig artikelinformation och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Betalningsvillkor
Säker betalning görs vid beställning via Payson. Payson samarbetar med Visa, MasterCard och internetbanker.

  1. Köparen och säljaren enas om ett pris. Köparen betalar in pengarna som då sätts in på vårt klientmedelskonto.
  2. Vi meddelar säljaren att pengarna är betalade. Säljaren skickar varan till köparen inom 5 arbetsdagar. Säljaren ansvarar för att varan kommer fram.
  3. Köparen tar emot och godkänner varan inom 8 dagar efter att den skickats. Om köparen struntar i att agera inom denna tid räknas det som ett godkännande och pengarna förs över till säljaren.
  4. Efter godkännande förs pengarna över till säljarens Paysonkonto.

Leveranssätt
Leverans under 2 kg sänds som B-brev.
Leverans över 2 kg sänds som ”Postpaket”, vilket innebär att det tar 2-3 dagar för försändelsen att nå dig från det att den lämnat oss. En fraktavgift tillkommer med 35kr per beställning, oavsett ordervärde. (Gäller privatpersoner inom Sverige).
Företag, bokhandlare och föreningar debiteras frakt motsvarande försändelsens vikt och fraktsätt.
Till företag och där försändelsen väger mer än 2 kg, skickar vi med DHL och debiterar enligt deras prislista.

Leveranstid
Varorna skickas vanligtvis från oss inom 2-5 arbetsdagar, beroende på arbetsbelastning. Vid beställning av produkter som ännu inte släppts gäller den angivna utgivningsdagen.

Bytesrätt/öppet köp
Full returrätt gäller inom fjorton dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i oanvänt och oskadat skick. Innan en retur kan göras måste kunden kontakta oss per e-post till info@babywise.se, (meddelandet ska innehålla kontaktuppgifter samt titel på de produkter som önskas returneras) och invänta översänd information om returadress. Returporto bekostas av kunden. För att vi ska kunna acceptera en retur måste varan emballeras väl för att undvika att den blir skadad. Om returnerade varor kommer tillbaka skadade till oss kan vi inte kreditera din retur. Var därför väldigt noggrann så att du förpackar försändelsen rätt.

Reklamationer
Om en vara är felaktig eller felexpedierad skall kunden kontakta oss per e-post till info@babywise.se och ange felet så snart som möjligt. Kunden får då hjälp med kostnadsfri retur. Eventuell ersättningsleverans sker naturligtvis helt utan kostnad för kunden. Om en vara är transportskadad, skall kunden omedelbart anmäla detta till transportören. Om denne inte åtager sig skadeansvaret, skall kunden kontakta oss.

Ej hämtade/utlösta paket
Vi debiterar 150 kr för att täcka våra hanteringskostnader för beställda men ej uthämtade/utlösta paket.

Övrigt
Det är viktigt att kunden tar del av våra aktuella villkor innan denne gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning.