Småbarnslivet så mycket mer positivt med Babywise

Det är inte sällan som blivande barnföräldrar får höra mindre uppmuntrande ord om det hårda livet som väntar efter att de fått barn. Vi läste boken Babywise när vi väntade vårt första barn och blev då istället uppmuntrade till att det går att ha struktur och ordning i tillvaron även efter att man fått barn. Det talas ofta om uttröttade föräldrar som inte får sova för att barnen vaknar på natten, men det är sällan barnens perspektiv nämns i det sammanhanget. Sanningen är ju att även barn blir trötta av att vara vakna på natten. Vår dotter började sova hela natten igenom redan när hon var tio veckor gammal tack vare att vi arbetat med mat- och sovrutiner på det sätt som Babywise förespråkar. Idag är vår dotter 19 månader gammal och sover fortfarande lika bra. Det har både inneburit att vi föräldrar varit utvilade och att hon själv varit pigg och glad.

Vi har dessutom upplevt att boken hjälpt oss att skapa en mer strukturerad och förutsebar tillvaro för vårt barn. Som förstagångsförälder känner man sig ofta ganska okunnig och vilsen och boken tar upp många av de frågor som man har kring amning, sömn, rutiner etc. När vårt andra barn föddes för en dryg månad sedan kom vi bara efter någon vecka in i regelbundna mat- och sovrutiner, vilket är guld värt när man har två små barn att ta hand om samtidigt.

Småbarnslivet har varit så mycket mer positivt än vad vi någonsin kunnat hoppas på och med de resultat vi sett kan vi inte annat än att rekommendera boken Babywise.

Rebecca och Simon från Uppsala

Lämna en kommentar